De Grand Tour in Italië

Causerie door Luc Verhuyck.

Luc Verhuyck heeft tientallen reizen naar Rome, Firenze, Venetië en Napels begeleid. Hij is ook de auteur van onder meer vier succesvolle anekdotische reisgidsen: SPQR, Anekdotische reisgids voor Rome (2001); FIRENZE, Anekdotische reisgids voor Florence (2006); VENEZIA, Een anekdotische reisgids (2011) en NAPOLI, Anekdotische reisgids voor Napels en omstreken (2019). Al deze publicaties werden in diverse media zeer positief onthaald. En eind maart 2021 verscheen De Grand Tour in Italië, Onderweg in het mooiste land van Europa.

Aan elk van die boeken ging diepgaande research vooraf, maar het resultaat is dan ook bijzonder. In zijn reisgidsen heeft de auteur volksverhalen, stadslegenden, faits divers, petites histoires en verrassende weetjes verzameld, de dingen waar mensen van opkijken en die iedereen wel wil weten, maar die in courante reisgidsen jammer genoeg zelden te vinden zijn. Bij reisbegeleiders naar de genoemde steden hebben de boeken van Luc Verhuyck een cultstatus verworven en velen noemen ze hun bijbels.

In zijn lezing – veeleer ‘causerie’ – vertelt Luc Verhuyck de anekdotes en verhalen die hij in zijn boeken bijeengebracht heeft. Door de bijzondere invalshoek en de persoonlijke aanpak brengt hij de betreffende locatie tot leven brengen en geeft hij er meer kleur aan. Tegelijkertijd worden op de achtergrond sfeerbeelden getoond. S.P.Q.R. heeft Luc Verhuyck al in 2016 leren kennen als een meeslepende verteller, toen over Rome. Ook zijn causerie over de Grand Tour is niet te missen!