Schrijfwedstrijd: Rome of Lazio

Tot einde februari konden leden van S.P.Q.R. deelnemen aan in de schrijfwedstijd over het onderwerp Rome of Lazio. Daarop kwamen niet minder dan 23 inzendingen binnen, aangeleverd door 11 schrijvers. Al die inzendingen zullen we graag als Nieuwsbrief publiceren in de loop van de komende maanden.

Er waren drie mooie geldprijzen te winnen, te verzilveren in een Italiaans restaurant naar keuze. Om de winnaars te selecteren kreeg een vierkoppige jury de teksten anoniem voorgelegd. Elk jurylid quoteerde elke tekst op 20 punten, rekening houdend met de volgende criteria: informatieve waarde, vlotte leesbaarheid en correctheid. De som van de vier quoteringen bepaalde dan de uitslag. En die luidt als volgt:

De eerste prijs werd toegekend aan Herman Cole voor zijn tekst Diva op de vlucht. Een goed opgebouwd verhaal over Maria Callas, de grootste operadiva aller tijden die met stemproblemen kampte wanneer ze in Rome de titelrol moest vertolken in de opera Norma van Bellini.

Carl Van Deun won de tweede prijs met zijn tekst Il Parco degli Acquedotti. Daarin neemt Carl ons mee op een weldoende wandeling door de groene omgeving van Rome, met leuke uitstapjes naar de Italiaanse filmgeschiedenis en de literatuur.

De derde prijs ging naar Alex Tanguy voor zijn inzending Palazzi di Roma. In een vlot weglezend stukje zet Alex ons erg verhelderend uiteen hoe de pausen destijds de vele voordelen binnen hun familie hielden, zo nodig door zelf voor familiale uitbreiding te zorgen. 

Deze drie teksten zullen bij voorrang worden gepubliceerd als Nieuwsbrief.