Voorwaarden lidmaatschap

S.P.Q.R. is een niet-commerciële vereniging waar iedereen welkom is die zich op een of andere manier verbonden voelt met de eeuwige kunststad Rome. De leden komen regelmatig vrijblijvend samen voor activiteiten zoals een etentje, een (Italiaanse) fi­lm, een bezoek aan een kunsttentoonstelling of beurs, een Italiaanse kookcursus, een degustatie van Italiaanse wijnen, een uitstap, een wandeling in Rome, een lezing, enz…

S.P.Q.R. fungeert via www.romenieuws.be tevens als forum om tips, weetjes en informatie over Rome uit te wisselen, als platform om contacten te leggen met andere Rome-reizigers en als mogelijkheid om ieders kennis van de stad Rome te vergroten. Ook onze populaire Facebook-groep speelt daarin een belangrijke rol.

Leden krijgen gratis toegang tot de website www.cucinaromana.be (beveiligd met een wachtwoord) en waarop meer dan vijftig topadresjes te vinden zijn van eetgelegenheden verspreid over heel Rome. Dit overzicht werd samengesteld door leden die Rome al vele jaren bezoeken en door locals die in de stad geboren zijn.

Wij zoeken mensen die gepassioneerd zijn door de Italiaanse cultuur, die dol zijn op de Italiaanse gastronomische producten en wijnen, die een thuisgevoel krijgen wanneer ze weer eens arriveren in Rome, die elk televisieprogramma, boek of artikel over Italië en Rome met meer dan gewone aandacht bekijken, die Italiaanse design veel mooier vinden dan deze uit andere landen,… kortom, mensen die weten waar de goede dingen van het leven te vinden zijn en hoe je er zoveel mogelijk intens van kan genieten.

Het lidmaatschap is 1 jaar geldig, maar je kan op elk moment lid worden. Het werkjaar van S.P.Q.R. begint en eindigt op 21 april, de officiële stichtingsdatum van Rome. Die gebeurtenis wordt ieder jaar gevierd met een feestelijke receptie voor alle leden. Die dag wordt ook de Romulusprijs uitgereikt. Het is een feestdag die je best nu al aanduidt in je agenda!

Een lidmaatschapskaart van S.P.Q.R. kost slechts 25 euro per jaar. Je kan de ledenbijdrage storten op rekening nr. BE91 6528 4463 6676 van S.P.Q.R. in 3000 Leuven (België). Om internationale betalingen te verrichten heb je wellicht ook dit BIC-nummer nodig: BBRUBEBB.

Als je lid wil worden, vragen we je om dit formuliertje even in te vullen. Je gegevens komen dan meteen bij ons terecht. S.P.Q.R. voert de privacy van haar leden hoog in het vaandel en geeft je adresgegevens of e-mail in geen geval door aan derden. Na de betaling van je lidmaatschap ontvang je een unieke en gepersonaliseerde lidmaatschapskaart via de post.

Leden van S.P.Q.R. kunnen vrijblijvend deelnemen aan alle activiteiten die op regelmatige basis door het kernbestuur worden georganiseerd. Zij worden op de hoogte gehouden van actueel Romenieuws indien zij via deze link elektronisch inschrijven op onze vrijwel dagelijkse Nieuwsbrief. Uitnodigingen voor activiteiten worden steeds via e-mail bezorgd.

Het clubbestuur verbindt er zich toe in de mate van het mogelijke alle kennis en ervaring ter beschikking te stellen van leden die vragen hebben over Rome. De bijdrage voor het lidmaatschap zal integraal worden gebruikt voor de uitbouw van de vereniging en de organisatie van activiteiten voor de leden.

Voor alle verdere vragen over S.P.Q.R. kan je contact opnemen via e-mail: info@spqr.be.